ELAZIĞ-URFA-KERKÜK VE AZERBAYCAN KÜLTÜR KÖPRÜSÜNDE ORTAK BİR UNSUR: TÜRKÜLER - Süme, Gülda Çetindağ (Tuzla Belediyesi, 2014)
Kültür zenginliğinin belki de en önemli halkası musikidir. Musikinin en önemli dalı olan türküler ise insanların yaşam tarzlarını, acı ve tatlı hatıralarını, sevinçlerini, mutluluklarını, ıstıraplarını, kederlerini sadece kelimeler vasıtasıyla değil, yüreğe dokunan ezgisiyle de anlatır. Türkülerde asırlık bir ömür vardır; tarihle zenginleşen, coğrafyada can bulan… Zaman ve mekân sınırı tanımadan karşı koyan türküler, insanın kendini bulmasını, milletin var olmasını sağlayan öz kültür ürünleridir
ELAZIĞ-URFA-KERKÜK VE AZERBAYCAN KÜLTÜR KÖPRÜSÜNDE ORTAK BİR UNSUR: TÜRKÜLER