Eğitim Sisteminde Öğreticilerin Kalitesi - Semerci, Çetin (My University, 2003)
Bu çalışmanın amacı, eğitim sisteminde öğreticilerin kalitesine ilişkin ipuçları vermektir. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Araştırma ile birlikte öğretmenlik görevini yürüten öğretim üyeleri de bu kutsallık içinde yer almaktadır. Öğretmen ve öğretim üyelerinin öğretmenlik meslek bilgilerinin geliştirilmesi kalite için bir zorunluluktur. Diğer taraftan fedakarca çalışan öğretmen ve öğretim üyelerinin hiçbir zaman hakları ödenemeyecektir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları