Yenidoğan döneminde nadir bir solunum sıkıntısı nedeni: Posterior mediyastinal gastroenterik kist - Taskın, Erdal; Ozcan, Kenan; Satar, Mehmet; Narlı, Nejat; Özlü, Ferda; Yapıcıoğlu, Hacer (My University, 2011)
Yenido¤an döneminde mediyastinal enterik kist nadiren görülür. Ço¤unlukla bulgu vermez. En s›k solunum güçlü¤ü ile kendini belli eder. Mediyastinal kist omuz anomalilerinin efllik etti¤i bir durumdur ve enterik özellik gösterir. Tan›s› esas olarak histolojik bulgularla konulur. Bu yaz›da do¤um öncesi ultrasonografik incelemede akci¤erde kistik adenoid malformasyon tan›s› alm›fl ve dört günlükken solunum s›k›nt›s› geliflmifl bir mediyastinal gastroenterik kist olgusu sunulmufltur. Yenido¤an döneminde mediyastinal gastroenterik kistin tan› ve yönetiminin tart›fl›lmas› amaçlanm›flt›r.
Keywords: Pediatri