2012 YILINDA ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN ÖĞRETMENLERİN YENİ ALANLARINA VE UYGULAMAYA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ - Gökyer, Necmi (Kastamonu Üniversitesi, 2014)
Bu çalışmanın amacı, 2012 yılında alan değişikliği yapan öğretmenlerin yeni alanlarına ve uygulamaya ilişkin görüşlerini belirlemektir. 2012- 2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 2014-2015 eğitim-öğretim yılına kadar kademeli olarak uygulamaya geçirilmesi planlanan 4+4+4 eğitim modelinin zorunlu bir sonucu olarak Milli Eğitim Bakanlığı, alan değişikliğine gitmek durumunda kalmıştır. Araştırmada standart açık uçlu görüşme tarzı kullanılmıştır. Elazığ ilinde 2012 yılında alan değişikliği yapan 48 öğretmenden gönüllü olan 31’i ile görüşülmüştür. Alan değişikliğinin en önemli nedenlerinden birincisi, öğretmenlerin halen yapmakta oldukları idareciliğe devam etmek ya da idareci olmak isteği, ikincisi ise, öğretmenlerin mezun oldukları alanlarında öğrenciye daha yararlı olacaklarını düşünmeleridir. Mezun oldukları alana geçen öğretmenlerin dışındakiler alan değişikliği yapmalarının kesinlikle doğru olmadığını, birkaç saatlik dersle alınan yan alanlara geçenlerin eğitimde kalitesizliğe neden olacağını belirtmektedirler.

This study aims to identify the thoughts of teachers who transferred to a new subject area in 2012 about their new subject areas and the practice of area switching. As an inevitable outcome of the new 4+4+4 education model which was launched in Turkey in the 2012- 2013 school year and will be in full effect by 2014-2015, the Ministry of Education had to introduce subject area switching. The study used the standard open-ended interview method. Of the 48 teachers who transferred to a new subject area in Elazığ in 2012, 31 who volunteered to take part in the study were interviewed. The results showed that the most important reasons for switching were keeping current administrative positions or the willingness to have such a position in the future, and believing that teachers are more useful to the students in their own subject areas.
THE VIEWS OF TEACHERS WHO TRANSFERRED TO A NEW SUBJECT AREA IN 2012 ON THEIR NEW AREAS AND THE SWITCH