Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ekonomik Etkinlikler - Mor, Ahmet; Çitçi, M. Dursun (My University, 2006)
Bu çalışma, KKTC'deki ekonomik faaliyetler ele alınmaktadır. Ekonomik etkinlikler kapsamında tarım, sanayi, turizm, ulaşım ve ticaret faaliyetleri üzerinde durulmuştur. Ülkenin tanınmamışlığı ve ülke ekonomisine uygulanan ambargolarla birlikte, hammadde, enerji, pazar, ulaşım, iş gücü, sermaye alanındaki sıkıntılar sanayinin gelişmesini engellemektedir. Bu durum siyasal bakımdan ülkenin ticaret dengesini bozmaktadır. Ülke ithalatı ihracatından çok daha fazladır. Bu dengesizlik ticaret açığının giderek büyümesine sebep olmaktadır. Yabancı devletlerin asıl amacı, özellikle Yunanistan ve İngiltere'nin adaya yerleşmesini sağlamak ve Türkleri adadan göçe zorlamaktır. Çünkü Rumlar, Türkler aleyhinde sürekli propaganda yapmaktadırlar. Bu açıdan KKTC, yabancı devletlerin önemli bir pazarı haline gelmektedir. Turizm gelişme gösteren bir sektör gibi görünse de ticaret açığı sürekli arttığı için turizm ülke ekonomisine büyük ölçüde bir katkı sağlamamaktadır.
Keywords: Kamu Yönetimi; İktisat