KÜRE ÜZERİNDE ÖZEL TİPTEN EĞRİLER - BULUT, AYŞEGÜL (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışma altı bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde; bu çalışma ile ilgili açıklamalar verilmiştir. İkinci bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde; küre üzerinde Bertrand ve İnvolüt-Evolüt eğrileri ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Dördüncü bölümde; 4-boyutlu uzayda Bertrand Eğrileri incelenmiş ve özel olarak 3-boyutlu küre üzerinde ele alınarak bazı karakterizasyonlarına yönelik tanım ve teoremler verilmiştir. Beşinci bölümde; E3 uzayında İnvolüt-Evolüt eğrileri ile ilgili tanım ve teoremler ele alınmıştır. Altıncı bölümde; S1 küresi üzerinde İnvolüt-Evolüt eğrileri incelenmiş ve bazı teoremler elde edilmiştir.

This work consists of six chapters: In the first chapter; the explanations about that work are given. In the second chapter; basic consepts are given. In the third chapter; some definitions and explanations are given about that spesific curves on spheres. In the fourth chapter; Bertrand curves on S3 E^4 , some theorems and characterizations are examined. In the fifth chapter; Involute-evolute curves on E3 are examined. In the sixth chapter; Involute-evolute curves on S1 are given and some theorems are given.
Some specific curves on spheres
Keywords: Matematik