IOT APPLICATION FOR FAULT DIAGNOSIS AND PREDICTION IN ELEVATORS - SAEED, OMID SALEEM SAEED (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu tez, kurulan IOT temelli asansör izleme sisteminin temellerini araştırma toder. Çok sensörlü veri toplama yoluyla, örneğin çalışma gürültüsü, titreşim, yönlendirme, hızlanma, tahrik makinesinin sıcaklığı, zemin durma yeri, asansör kabin giriş yol dönüşü ve güç kaynağı voltajı gibi birçok veriye ulaşılabilir. Asanör parametresi gözlem istasyonları ve uzaktan kumanda odağı arasındaki geniş alan ağı ilişkisi, kaldırma işleminde otomatik kontrol merkezini yönelmek kurulmuştur. hataların bulunması tezin hedefidir. son zamanlarda Asansör odalarında daha uygun ve sağlıklı hava kalitesinin izlenmesi önemli ölçüde artmıştır. Bu amaçla sensör seviyesinde, Ağ seviyesinde ve Uygulama seviyesinde çalışılmaktadır. Bu nedenle, asansör sistemi havayı asansör odasında veya kapalı ortamda kirletti. Nekader Sıcaklık ve nem hangi seviyede. olduğunu belırlenmelı gerekir sensörlerin, ağların ve uygulamaların her birine bağlanan tasarımı bir Kablosuz Algılayıcı Ağı olarak adlandırılır. Bu uygulama, sensörlerden verileri toplar ve okur; Okumaları gösterir ve ayrıca asansör odasında kirli hava olduğunda bizi bilgilendirir. Algılayıcıları bilgisayar uygulamasına bağlamak için IP'den yararlanıyoruz. IOT kavramının asansörlerde kullanılması önemli değişimler sağlar. Daha gelişmiş sensörlerin uygulanmasıyla, asansörün gerçek zamanlı çalışma durumu daha ayrıntılı ve kapsamı olarak algılanabilir. Gelişmiş algılama teknolojisini tam kullanımıyla yapılan ve modern iletişim teknolojisi ile birleştirilen asansör izleme alarm sistemi, belirli bir bölgedeki pek çok asansörden monitör bilgisayara bilgi aktarabilir.

In this thesis an elevator monitoring system of rules based on installed system and IOT. Through multi-sensor data obtaining, much data can be gotten to, for example, running noise, vibration, direction, quickening, speed, warmth of the traction machine, floor stopping place, entryway turn of the lift car and power supply voltage, now, in the meantime the noise and the temperature of the PC stay with the data if there is anybody in the lift, etc. A wide area network association between the elevator parameter observing stations and the remote control focus is set up to understand the center on checking and automatic remote disappointment caution for the lift operation. The goal was a find error and detection. Monitoring air quality in elevator rooms to make more suitable and healthy has tremendously risen. Working at a sensor level, Network level, and Application level. Therefore, our system measures polluted the air in elevator room or closed environment. Such as temperature and humidity, at a certain level. The design which it connects each of sensors, network and application are called a Wireless Sensor Network. This application collects and reads the data from the sensors; it displays the readings and also notifies us whenever there is polluted air in the elevator room. We benefit from IP in order to connect the sensors with the computer application. The design provides a solution for reforming elevators by IOT. With the application of more advanced sensors, the real time running status of elevator can be sensed more detailed and comprehensively. The elevator monitoring alarm system that made full use of advanced sensing technology and combined with modern communication technology can transfer the information from many elevators in a certain area to the monitor computer.
Asansörlerde arıza teşhisi ve tahmini için ıot uygulaması
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol