KAMl'NiN TUHFETÜ'Z-ZEVRA ADLI MESNEViSi - Yıldırım, Ali (Fırat University, 2000)
Edimeli Efendi lakabıyla tanınan Kami, H.l059(1649) yılında Edime'de doğmuştur. Babası Gülşeni tarikati şeyhlerinden Şeyh İbrahim-i Gülşeni'dir. İyi bir öğrenim gören Kami, zamanın üstad şahsiyetlerinden Neşati ve Ankaravi Mehmet Efendi'den özel dersler almıştır. Mülazemetini müteakip değişik pek çok medresede müderrislikler yaptıktan sonra H.lll6(1704-5) yılında Medine-i Münevvere payesiyle Bağdat'a kadı tayin edilmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları