Porsuk (Meles meles) iskelet sistemi üzerinde makro-anatomik araştırmalar II. Ossa membri pelvini - Özdemir, Derviş; Karan, Meryem (My University, 2001)
Çalışmada, 4 (3 erkek, l dişi) ergin porsuk kullanılmış ve arka bacak kemiklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Ossa coxae biribirine paralel, foramen obturatum geniş ve tuber ischiadicum iki çıkıntılıdır. Facies auricularis üzerinde sığ bir çukur bulunmaktadır. Trochanter tertius mevcut değildir. Cochlea tibia'daki eklem yüzü obliktir ve tibia ile fibula arasında proximal'de ve distal'de eklem teşekkülleri vardır. Caput tali distal'e doğru genişlemiş ve collum tali oldukça belirgindir. Ossa tarsi'nin distal sırasında 4 kemik mevcuttur. Metatarsus'lann distal yarımı yuvarlak, proximal yarımı ise yanlardan oldukça basıktır. Sonuç olarak; porsuk'un pelvinal iskelet sisteminin birçok yönden yabani carnivora ve yerli köpeklerle benzerlik gösterdiği tespit edilmiştir.
Keywords: Tibia; femur; pelvis; anatomi; fibula; makroanatomi; porsuk; Meles meles