Doğumsal radius psödoartrozunda yan yana distal radioulnar bifurkasyon sinostoz tekniği ile ön kola tek kemik yapımı - Tosun, H. Bayram; Bulut, Mehmet; Karakurt, Lokman; Serbest, Sancar (My University, 2011)
Konjenital radius psödoartrozu, tedavisi güç ve nadir görülen bir durumdur. Tedavi için birçok cerrahi seçenek bildirilmiştir. Ön kolda tek kemik oluşturma bunlardan biridir. Bu makalede, ön kol instabiliteli ve defektif doğumsal radius psödoartrozu olan yedi yaşında bir hastaya, distal radioulnar eklemi koruyan “yan yana distal radioulnar bifurkasyon sinostoz” tekniği ile ön kola tek kemik oluşturduğumuz ve fonksiyonel açıdan iyi sonuç elde ettiğimiz bir olguyu sunmayı amaçladık.
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Kalp ve Kalp Damar Sistemi; Ortopedi