Elazığ yöresinde mezbahada kesilen ineklerde mastitisli meme loblarınınbakteriyolojik incelenmesi - Gülcü, Hasan Basri; Ertaş, Hasan Basri (My University, 2004)
Bu çalışmada Elazığ'da özel bir mezbahada kesilen 160 ineğe ait mastitisli 206 meme lobundan etken izolasyonu yapıldı. Bunlardan Staphylococçus aureus % 39,04, Staphylococçus epidermidis % 17,81, Actinomyces pyogenes % 14,38, Escherichia coli %8,9, Streptococcus agalactiae % 6,16, Streptococcus uberis % 4,11, Streptococcus dysgalactiae % 3,42, Corynebacterium bovis %1,37, Pasteurella haemolytica % 1,37 ve Bacillus cereus % 1,37 oranında izole edildi.
Keywords: Escherichia coli; tanı; Staphylococcus aureus; Staphylococcus epidermidis; inek; izolasyon; Elazığ; meme yangısı; memeler; hayvan kesimi; Actinomyces pyogenes; Streptococcus dysgalactiae; Pasteurella haemolytica; Corynebacterium; Streptococcus agalactiae; Streptococcus uberis; Bacillus cereus