YOL ÜST YAPISI ESNEK KAPLAMALARIN SUPERPAVE VE MARSHALL METODLARI İLE ANALİZİ VE KARŞILAŞTIRILMASI - NAMLI, REMZİ (Fırat Üniveristesi, 2004)
Bu çalışmanın amacı yol üstyapısı esnek kaplamaların dizaynında kullanılan Marshall ve Superpave Metodlarını karşılaştırmaktır. Marshall Metodu uzun yıllardan beri kullanılmasına rağmen, Superpave Metodu son yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Çalışmada öncelikle Superpave Metodunda kullanılmak üzere "Yoğurmalı Pres" imal edilmiştir. Bu presle Superpave Metodunun gerektirdiği şekilde sıcak asfalt karışım numunesi hazırlanarak sıkıştırılmıştır. Marshall Metodunda kullanılan numuneler de kendi metoduna uygun hazırlanmıştır. Ayrıca her iki metodda kullanılan bitüme %5 oranlarında SBS Kraton Dİ 192 katkısı ilave edilmiştir. Her iki metodla hazırlanan numunelerin rij itlik modülü ve bitüm yüzdesi deneyleri de yapılmıştır. Yapılan deneyler neticesinde Superpave numunelerinin Marshall' a göre daha esnek ve ekonomik olduğu görülmüştür. Superpave Metodu'nun Türkiye'de ilk defa laboratuarda incelenmesi ile ümit ediyoruz ki bu çalışma daha sonraki çalışmalara temel teşkil edecektir. Anahtar Kelimeler : Marshall, Superpave, Yoğurmalı Pres, Bitüm. XI
The analysis and comparison of highway superstructure flexible pavements with the superpave and marshall method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering