ERGANİ BAKIR İŞLETMELERİ CÜRUFUNUN BİTÜMLÜ SICAK KARIŞIMDA KULLANIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - AKYİĞİT, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 1992)
Bu araştırmada amaç; Ergani Bakır İşletmeleri Fabrikasının, bakır üretiminde arta kalan cürufun bitümlü sıcak karışımda kullanılabileceğinin araştırılması olmuştur. Bakır cürufu ilk önce laboratuvarda; aşınma, donma-çözülme, özgül ağırlık, su emme ve soyulma deneyine tabi tutulmuştur. Daha sonra Marshall Stabilite Metodu kullanılarak karışım dizaynı yapılmış ve elde edilen sonuçlar şartname kriterleriyle karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak, bakır konverter cürufunun bitümlü sıcak karışımda kullanılmasının mümkün olduğu bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Bakır cürufu, Agrega, Bitümlü sıcak Karışım, Marshall stabilite dizaynı.

Ill SUMMARY Master'3 The$i3 AH INVESTIGATION ON THE USE OF SLAG OF ERGANİ COPPER PLANT AS A BİTUMEN HOT-LAID MIXTURE Mehmet AKYİ?İT Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Civil Engineering T992, Page: 72 The aim in this work is to research the use of slaq from the production as bitumen hot-laid mixtures. First, copper converter slag were subjected to abrasion, freezet-thaw, density, water-absorbtion and stripping tests in the laboratory. Then, the mixture design was made using Marshall Stability method ami the results obtained were compared with specification criteria. In conclusion, it was found that the use of copper converter slag in the bitumen hot- laid mixture was possible. KEY WORDS: Slag of copper, aggregate. As bitumen hot-laid mixtures, Marshall Stability design.
An Investigation on the use of slag of Ergani Copper Plants as a bitumen hot-laid mixture
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering