TÜRKİYE’DE İSTİHDAMIN SEKTÖREL BELİRLEYİCİLERİ - Tüfekçi, Ali; Şahin, Süleyman; Gültekin, Esma; Temiz, Mehmet (Kilis 7 Aralık Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, toplam istihdamın sektörel bazda belirleyicilerini tahmin etmek amacıyla toplam istihdam ile sanayi, inşaat, tarım ve hizmet sektörleri arasındaki nedensellik ilişkisi araştırılmıştır. Çalışmada Bootstrap Rolling Window Nedensellik Testi ile Breitung ve Candelon Frekans Alanı Nedensellik Testi kullanmıştır. Ayrıca çalışmada farklı sektörlerin toplam istihdam arasında anlamlı ilişki bulunmuştur. Sektörler arasında toplam istihdamın temel belirleyici sektörü hizmet sektörü olduğu tespit edilmiştir.