Malzeme ve geometrik bakımdan lineer olmayan uzay kafes sistemlerin optimum boyutlandırılması - Ülker, Mehmet (My University, 1995)
U çalışmada malzeme ve geometrik bakımdan lineer olmayan uzay kafes sistemlerin optimum boyutlandırılmasını yapan bir yöntem geliştirilmiştir. Yöntem, nonlineer analiz tekniği ile optimumluk kriteri yaklaşımının birleştirilmesiyle elde edilmiştir. Boyutlandırma algoritmasında deplasman ve minimum alan sınırlayıcıları gözönüne alınmıştır. Uzay kafes sismin lineer olmayan analizi, ardışık lineer analizler kullanılarak elde edilmiştir. Malzeme bakımından lineer olmayan davranışta, Ramberg-Osgood polinomlarından hesaplanan değişken elastisite modülleri kullanılmıştır.
Keywords: İnşaat Mühendisliği