TÜRKİYE'DE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN GELİŞİMİ BAĞLAMINDA "3K KALE KADIN GİRİŞİM KOOPERATİFİ" ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - KIZILDERE, BEYAZ (Fırat Üniveristesi, 2024)
Bu çalışma, kadın girişimciliğini, temel sorunlarını ve gelişimini ortaya koyup değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma ile girişimcilik kavramı, girişimciliği etkileyen faktörler, kadın girişimciliği, kadın girişimcilerin karşılaştıkları sorunlar analiz edilerek bir çerçeve oluşturulmuştur. Türkiye'de kadın girişimciliğinin gelişimi, kadın girişimciliğine destek veren kurum ve kuruluşlar ele alınarak açıklanmıştır. Ekonomi açısından önem arz eden girişimcilik konusu ve özellikle kadın girişimciliği üzerinde durulmuştur. Buna göre kadın girişimcilerin karşılaştıkları sorunlar ortaya konularak bu alanda yapılacak olan çalışmalara bir perspektif kazandırılmıştır. Kadın girişimcilere yönelik ortaya konacak bir düzenleme ya da çıkartılacak bir yasa bu alanda eksikliklerin giderilmesinde önemli bir katkı sunacaktır. Hem kalkınma açısından hem de kalkınmanın sürdürülmesi açısından önem arz eden kadın girişimciliği konusu incelendiğinde pek çok problemle karşı karşıya kaldıkları görülmüştür. Ev içerisindeki görev ve sorumlulukların getirdiği zorluklardan çalışma yaşamındaki pek çok zorluğa kadınların hayat mücadeleleri oldukça yorucu ve yıpratıcı olmaktadır. Aynı zamanda ücret, terfi, eğitim, sağlık, çalışma koşulları, kaynaklara ulaşma, cinsel taciz gibi çok sayıdaki sorun kadınlar açısından öncelikli sorunlar arasındandır. Kadın girişimciliğine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve bu yönde çalışmalar yapılması kalkınma açısından oldukça önem teşkil etmektedir. Hem ülke kalkınması hem bölge kalkınması hem de kırsal kalkınma açısından kadınların girişimciliğe yönlendirilmesi sağlanmalıdır. Bu noktada pek çok kurumun birlikte hareket ederek zorlukların giderilmesi noktasında ortak çalışmalar yapması gerekmektedir. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Kadın Girişimciliği, Kadın Girişimcilerin Karşılaştığı Sorunlar, Kırsal Kalkınma, kooperatifçilik

This study was carried out to erode and exhibit women's entrepreneurship. Entrepreneurship through research, entrepreneurship, women's entrepreneurship, an evaluation of the problems faced by women entrepreneurs. It is supported by institutions and organizations for entrepreneurship under the leadership of women's entrepreneurship in Turkey. The subject of entrepreneurship, which is important to the economy, and women's entrepreneurship are emphasized. Accordingly, the shapes that human entrepreneurs may encounter are explained in a comprehensive way for this area. A future-oriented view will be created for women. Those who face many problems in terms of women's entrepreneurship, which presents the smallness of both development and development, are evaluated. Having trouble playing many games that are currently being worked on, from household chores and playing games. The same pay, promotion, education, health, work work, access to resources, sexual issues are generally different in terms of many problems. Work on women's entrepreneurship and things that need to be trained to teach these trainings. Both the development of the country and the development of schools. It will be used as a preliminary project for a project that will stand out as a project in this project. Keywords: Entrepreneurship, Women's Entrepreneurship, Problems Encountered by Women Entrepreneurs, Rural Development
A research on "3K Kale Women Entrepreneurship Cooperative" in the context of the development of women entrepreneurship in Turkey
Keywords: Sosyoloji