GARİB-NÂME'DE DİL ÖZELLİKLERİ - FİİL - DEMİRBAĞ, SAMİ (Fırat Üniveristesi, 2018)
Tez çalışmamızda, Eski Anadolu Türkçesi Dönemi'nin önemli eserlerinden olan Âşık Paşa'nın Garib-nâme adlı eserini fiil yönünden incelemeye çalıştık. Çalışmamız iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci Bölüm'de Garib-nâme'deki fiilleri yapı bakımından inceledik. İkinci Bölüm'de Garib-nâme'deki fiilleri kip ve şahıs yönünden inceledik. Eserin hacmi göz önünde bulundurulduğunda bütün örneklere tek tek yer vermenin mümkün olmadığı görülecektir. Bu nedenle daha genel özellikler ve bugünkü Türkçe ile farklılıklar vurgulanmıştır.

In our thesis work, we tried to examine Garib-name of Aşık Paşa which is one of the important work of Old Anatolian Turkish Period in terms of verb. Our work consists of two main parts. In the first part, we examined the verbs of Garib name in terms of structure. In the second part, we examined the verbs of Garib name in terms of mode and person. When the volume of the work is taken into consideration, it can be seen that it is not possible to handle all examples one by one. Therefore, more general features and differences from today's Turkish are emphasized.
Language features and verb of Garib -name
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı