Macro-Anatomical investigationson the hedgehog skeleton (Erinaceuseuropaeus) 1- Ossa membri thoracici - Özkan, Zait Ender (My University, 2004)
Bu çalışmada ön bacak kemiklerini incelemek için 3 yetişkin erkek kirpi (Erinaceus europaeus) kullanıldı. Fossa supraspinata'nın alanının (% 48) fossa infraspinata'dan (% 46) biraz daha büyük olduğu gözlendi. Foramen supracondylare ve foramen supratrochleare'nin bulunmadığı fakat bir kirpide sağ humerus'ta foramen supratrochleare bulunurken sol humerus'ta böyle bir foramen'in yer almadığı saptandı. Tuberositas deltoidea'nın iyi gelişmediği ancak tuberculum majus ve tuberculum minus, crista tuberculi minoris, crista supracondylaris lateralis, epicondylus lateralis ve epicondylus medialis'in belirgin olduğu gözlendi. Spatium interosseum antebrachii bulunmaktaydı. Olecranon büyük olup medial yüzü üzerinde derin bir fossa yer almaktaydı. 3 proximal ve 4 distal carpal ve 5 metacarpal kemik belirlendi. •
Keywords: Erinaceus europaeus; hayvan anatomisi; Erinaceidae; kirpi; kol ve bacak kemikleri; Erinaceus