Kısa süreli yaşlanmanın polyester reçine katkılı bitümlü bağlayıcılar üzerindeki etkisi - Ahmedzade, Perviz; Yılmaz, Mehmet; Yılmaz, Mesude (My University, 2007)
Bu çalışmada, kısa süreli yaşlanmanın polyester reçine katkılı bağlayıcılar üzerindeki etkisi incelenmiştir. Saf bitüm ve dört farklı oranda (%0,75-%1,0-%2,0 ve %3,0) polyester reçine (PR) kullanılarak hazırlanan modifiye bitümler "Dönel İnce Film Halinde Isıtma Deneyi (RTFOT)" yöntemiyle yaşlandırılmıştır. Saf ve modifiye bağlayıcılar üzerinde yaşlandırmadan önce ve sonra standart bağlayıcı deneyleri uygulanarak kısa süreli yaşlanmanın etkisi tespit edilmiştir. Termogravimetrik Analiz (TGA) ile bütün bağlayıcıların yaşlandırmadan önce ve sonrakibozulma sıcaklıkları belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlardan %1,0 polyester reçine modifiyeli bağlayıcının saf bağlayıcıya göre düşük ısı dayanımı ve elastikiyet özellikleri bakımından daha uygun olduğu tespit edilmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Bitüm; Polyester reçine; Yaşlanma; Modifikasyon; RTFOT