POSTTERM GEBELERDE UMBİLİKAL ARTER DOPPLER BULGULARI VE BUNUN TAKİPTEKİ YERİ - OYGEN, AHMET (Fırat Üniveristesi, 1995)
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Polikliniğine başvuran 52'si postterm, 50'si termde olan 102 gebenin umbilikal arter kan akımları Doppler ultrasonografi ile değerlendirildi. 52 postterm gebe ile 50 kontrol grubu gebenin umbilikal arter ortalama S/D oranları arasında anlamlı bir fark bulunamadı (sırasıyla 2,42 ± 0,071 ve 2,41 ± 0,059), (P >0,05). Daha geniş yorumlar yapmak için plasental ve fetal hemodinamik hakkında daha kapsamlı ve ileri çalışmaların yapılması gerekmektedir. 3 0
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kadın Hastalıkları ve Doğum; Obstetrics and Gynecology