KÜTÜB-İ SİTTE`YE GÖRE HIRİSTİYANLARIN İNANÇ, İBADET VE SOSYAL YAŞANTILARI - KELEŞ, HİLMİ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans TeziHilmi KELEŞFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüFelsefe ve Din Bilimleri Anabilim DalıDinler Tarihi Bilim Dalı2005, Sayfa: 102Hıristiyanlık, çağımızda ilahi dinler arasında en fazla mensubu olan dinlerdenbiridir. Hıristiyanlık, doğuşundan Hz. Muhammed'e kadar değişik evrelerdengeçmiştir. İslam Peygamberi Hz. Muhammed, bu din mensuplarıyla ilgili değişikkonularda bilgiler vermiştir. Tezimiz giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Girişbölümünde, Hıristiyanlığın kısa bir tarihçesini vermeye çalıştık. l. Bölümde Hz. İsa, Hz.Meryem ve tanrı inancı üzerinde durduk. ll. Bölümde Hıristiyanların sosyal yaşantılarıve ibadetlerini takdim etmeye gayret ettik.ANAHTAR KELİMELER: Hıristiyanlık, Hz. İsa, Hadisler

SUMMARYThe Thesis of MasterHilmi KELEŞFırat UniversitySocial Sciences InstutityFalsification and Religion Sciences BranchThe History of Religions Science Branch2005, Page: 102Christianity is one of the largest religion that has the most owners? betweenthe God religions in our century. Christianity has got different periods since itsborn to Prophet Mohammed. Islam prophet Mohammed has given differentknowledges about the owners? of this religion. Our thesis takes two periods; entryand two parts. In the entry part we have wanted to give a short story ofChristianity. At first part we have tried to stop about Jesus, Mary at first part andGod belief. And also we have tried to give the social activities and ritüels ofChristians.*KEY WORDS: Christianity, Jesus, News
Keywords: Din