Atlarda sancı ve sancılı atlarda muayene parametreleri - Kızıl, Ömer (My University, 2007)
Çeşitli faktörlerin neden olduğu sancı olayları, at yetiştiriciliğinde sık karşılaşılan, şiddetli klinik durumlara ve ölüme neden olabilen bir durumdur. Sancı vakalarında önemli klinik ve laboratuvar değişimlerinin belirlenmesi güvenilir tedavi ve prognoz için gereklidir. Bu derlemede, sancı ve sancılı atlarda muayene parametreleri hakkında literatür bilgiler sunulmuştur.
Keywords: At; tanı teknikleri; klinik muayene; ağrı (tıp)