Deneysel çalışmalardaki hata analizine bir örnek: Kurutma deneylerindeki hata analizi - Akpınar, Kavak Ebru (My University, 2005)
Bütün ölçüm aletleri ve ölçümler belirli özelliklere sahiptir. Bu genel özellikleri anlamak doğru ölçüm yapabilmenin ilk adımını oluşturmaktadır. Hatalar ve belirsizlikler hem ölçüm aletinin hem de yapılan ölçüm işleminin doğasında vardır. Uygun ölçüm aletiyle değer okumada kesin sonuçlar alabilmek doğru metotlara ve sağlam bir programa bağlıdır. Deneysel çalışmalardaki hata ve belirsizlikler ölçüm aletinin seçiminden, özelliklerinden, kalibrasyonundan, çevre ve deney şartlarından ve okuma özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu çalışmada deneysel çalışmalardaki hata analizi siklon tipi bir kurutucudaki kurutma olayının , hata analiziyle açıklanmaya çalışılmıştır.
Keywords: İstatistik ve Olasılık