İLAHİ DİNLERDE MUCİZE - BALCI, GÜLİSTAN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Peygamberlerin tanınıp bilinmesi, emir yasaklarının geçerlilik kazanması veinsanların dinen sorumlu tutulabilmesi için mucizelerin gerekli olduğu genel olarakkabul gören bir kanaattir. Nitekim bütün toplumlar, peygamber olarak gönderilmişkimselerden mucize talep etmişlerdir. Biz bu çalışmamızda Yahudi, Hıristiyan ve İslampeygamberlerinin göstermiş oldukları mucizeleri tespit ederek açıklamaya çalıştık.Anahtar kelimeler: Peygamber, Mucize, Yahudilik, Hıristiyanlık, İslam.

It is generally accepted that the miracles are necessary for the prophets to beidentified and known, the commandments and the restrictions to be practiced and thepeople to be held responsible. Therefore, every society has asked for miracles from theones that have been sent to them as prophets. In this study, we have aimed to explain themiracles that have been showed by the prophets of Judaism, Christianity, Islamreligions.Key Words: Prophet, Miracle, Judaism, Christianity, Islam.
Miracle in divine religions
Keywords: Din