Talusun primer subakut hematojen osteomiyeliti - Karakurt, Lokman; Belhan, Oktay; Yılmaz, Erhan; Varol, Tahir (My University, 2004)
Tarsal kemiklerin primer subakut hematojen osteomyeliti (PSHO) nadir olarak görülmektedir. Özellikle çocuklarda aksayarak yürümenin nadir nedenlerinden biridir. Spesifik laboratuvar testlerinin olmaması ve akut osteomiyelitin tipik semptom ve bulgularının görülmemesi nedeniyle tanı koymak zor olup tedavide gecikmeye neden olmaktadır. PSHO'in tedavisinde bugün için hala görüş birliği yoktur. Sağ ayak bileğinde 40 gündür devam eden ağrı, şişlik ve aksayarak yürüme şikayetleri ile polikliniğimize başvuran 4.5 yaşındaki erkek olguda laboratuvar, röntgen ve histopatolojik incelemeler sonrası talusta PSHO tanısı kondu ve konservatif tedavi olarak alçı atel tespiti ve antibioterapi uygulandı. Sekizinci aydaki kontrolünde sorunsuz iyileşme mevcuttu.
Keywords: Osteomiyelit; Talus