Yalıtımlı duvarlarda ısı geçişinin kararlı periyodik durum için analizi - Özel, Meral; Pıhtılı, Kazım (My University, 2006)
Kompozit bina elemanlarının ısıl performanslarının belirlenmesi, genellikle geçici ısı transferinin kararlı periyodik şartlar altındaki çözümüne dayanır. Bu çalışmada yalıtımlı duvarlardan geçen ısının kararlı hale ulaşma periyotları sayısal olarak incelenmiştir. Yapı elemanlarının aynı dış ortam sıcaklığına ve güneş ışınımının şiddetine periyodik olarak maruz kaldığı dikkate alınarak ısı akısı değişiminin kararlı periyodik hale ulaşması sağlanmıştır. Sonuç olarak, ısı akısının sanki sürekli hale ulaşma periyotları, tek katmanlı ve çok katmanlı yapılar için farklı olduğu gözlenmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Termodinamik; İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi