FOTODİYOT DİZİSİ İLE GÖRÜNÜR IŞIK HABERLEŞME SİSTEMİ TASARIMI VE GERÇEKLENMESİ - ZOLFI, RAMIN (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu tez çalışmasında görünür ışık haberleşme sistemlerinde fotodiyot dizisi kullanımının haberleşme performansına etkileri incelenmiştir. Optik verici kısmında farklı dalga boylarında ışıma yeteneğine sahip yeni nesil power LED'ler ve farklı açılı lensler; optik alıcı kısmında ise görünür ışık bandında ışığa duyarlı PIN fotodiyotlardan oluşan bir algılayıcı dizisi, opamplı karşılaştırma devresi ve ortalama gerilim izleyici (AVT) bloğu bulunmaktadır. Tasarlanan haberleşme sistemi ile LED'in ışık renginin, LED akımının, lens açısının, optik verici ile optik alıcı arasındaki mesafenin veri transfer hızına etkileri incelenmiştir.

In this thesis, a design which will increase the performance of visible light communication systems is given by using photodiode array. The optical transmitter features a new generation of power LEDs with different wavelengths and lenses with different beam angles. In the optical receiver section there is a sensor array consisting of photosensitive PIN photodiodes in the visible light band, the opamp comparator circuit and average voltage tracking (AVT) block. With the designed communication system, the effects of LED's light color, LED current, lens angle, distance between optical transmitter and optical receiver on the data transfer rate have been investigated
Design and implementation of visible light communication system with photodiode array
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği