AKILLI YAZILIM ETMENLERİ - KAYA, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi Akıllı Yazılım Etmenleri Mehmet KAYA Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı 1998, Sayfa : 103 Akıllı yazılım etmenleri, kullanıcıların davranış biçimlerini öğrenerek, bir kimse tarafından belirlenen bilgiyi arayan ve tasnif eden veya bir kimse adına belirli işleri gerçekleştiren yazılım parçaları olarak tanımlanabilir. Birer yapay zeka programı olan etmenler, kullanıcı lehine sistem kaynaklarını ve rutin olarak yapılan işlemleri sürekli denetim altında tutarak yarar sağlayacaktır. Bu tez çalışmasında, akıllı yazılım etmenlerinin genel özellikleri, bu özelliklerin biçimsel olarak tanıtımı ve etmen belirtileri üzerinde durularak etmenlerin sınıflandırılması ve etmen mimarileri incelenmiştir. Ayrıca kullanıcı adına hareket eden bir etmenin oluşturulması için JAVA derleyicisi kullanılarak, masa üstü etmen sınıfına ait olan ve kullanıcının belirlediği programları sürekli denetim altında tutarak rutin olarak gerçekleştiren bir sistem etmeni tasarlanmıştır. ANAHTAR KELİMELER : Yazılım etmenleri, İşbirliği yapan etmenler, Birlikte çalışan etmenler, İnternet etmenleri, Hareketli etmenler, Bilgi filtreleme, Arama makinesi, Elektronik alışveriş
Intelligent software agents
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control