Dairesel silindirik kabukların hibrid yapay zeka tekniği ile analizi - Ülker, Mehmet; Civalek, Ömer (My University, 2001)
Dairesel silindirik kabukların yapay zeka tekniği ile analizi verilmiş ve sayısal örnekler sunulmuştur. Kabuk kalınlığı fuzzy üçgen üyelik fonksiyonları kullanılarak normalize edilmiştir. Geliştirilen genel amaçlı bir yapay sinir ağı programı yardımıyla çözülen örneklerde geri-yayılma ağ mimarisi kullanılmıştır. Ağın eğitimi için gereken eğitim seti, ANSYS paket programı kullanılarak hazırlanmıştır. Test aşamasında kullanılan, kabuk geometrisi ve malzeme türünü belirtir data ile eğitim aşamasında kullanılan data farklıdır. Gerek ağın eğitimi ve gerekse test aşamasında yeterli hassasiyet elde edilmiştir. Yapay zeka tekniğinin yapı mühendisliği problemlerinin analizinde kullanılabilecek alternatif bir metot olduğu belirtilmiştir.
Keywords: Mimarlık