Goldbach Sanısı Tabanlı Yeni Bir Matematiksel Sayısal İmge Damgalama Yöntemi - Tuncer, Türker (My University, 2018)
Bu makalede Goldbach sanısı kullanılarak yeni bir sayısal damgalama yöntemi önerilmiştir. Goldbach sanısına göre 2'den büyük tüm çift sayılar iki asal sayının toplamından oluşmaktadır. Bu makalede elde edilen asal sayıların oranları kullanılarak sayısal damgalama işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu yöntemde imge bloklara ayrılmış ve veri gizlenecek piksel rastgele sayı üreteci kullanılarak seçilmiştir. Önerilen yöntemi test etmek için görsel kalite, dayanıklılık ve çalışma zamanı kullanılmıştır. Bu yöntem Çin Kalan Teoremi tabanlı sayısal damgalama algoritmalarıyla karşılaştırılmıştır. Deneysel sonuçlar, goldbach sanısı tabanlı sayısal damgalama yöntemini doküman, video ve imge içeriğini korumak için kullanılacak pratik ve başarılı bir yöntem olduğunu göstermiştir
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği