İSLAM FELSEFESİNDE ÇİFTE GERÇEKLİK MESELESİ - DEMİRDAŞ, ÖNCEL (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi İslam Felsefesinde Çifte Gerçeklik Öncel DEMİRDAŞ T.C. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı İslam Felsefesi Bilim Dalı 2005; Sayfa:102+V Çifte gerçeklik, İslâm düşüncesinde ele alınmış olan önemli problemlerden biridir. Din ve felsefe, hakikatin iki yönünü oluşturmaktadır. Din, hakikati vahiy bilgisi sayesinde edinirken, felsefe onu akıl bilgisi ile edinmeye çalışmıştır. Her iki realite alanı da sonuçta hakikate ulaşmak için çalışmıştır. Çalışmamızı İslâm filozoflarının görüşleri doğrultusunda oluşturmaya çalıştık. Anahtar Kelimeler: Gerçek, Hakikat, Çifte Gerçeklik, Din, Felsefe

SUMMARY Masters Thesis Double Reality İn islamic Philosophy Öncel DEMİRDAŞ T.C. University Of Fırat Graduate School Of Social Sciences Deparment Of Philosophy and Religion Discipline Of İslam Philosophy 2005,Page : 102+V Double reality is one of the remarkable questions dealt in Islamic Philosophy Religion and philosophy make the two sides of reality. However religion reached reality by means of divine inspiration philosophy did this with reasonable learning. İn result both of these fields of reality aimed to reach it. We tried to carry out this study in the same direction with muslim philosophers. Key Words: Real, Reality, Double Reality, Religion, Philosophy.
Double reality in Islamic philosophy
Keywords: Felsefe