KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE KOBİ’LERİN ELEKTRONİK TİCARETE UYUMU - Yılmaz, Ahmet Eray; Yıldız, Abdunnur (Fırat University, 2020)
Bilgi toplumunun geleceğimizi şekillendirdiği günümüzde, teknolojik gelişmelerin etkisiyle ekonomimiz de dönüşmektedir. Bu kapsamda Türkiye ekonomisine önemli bir yere sahip olan KOBİ’lerin her türlü gelişmeye ayak uydurması zorunludur. Türkiye gibi gelişen ekonomilerin en önemli sorunu ise sürdürülebilir ekonomik büyümedir. Büyümenin sürdürülebilir olmasının en önemli şartı ise gelişen teknolojilere hızla uyum sağlamaktır. Özellikle son yıllarda internetin hızla yaygınlaşması, elektronik ticareti, ticari işlemlerin yürütülmesinde yeni ve çok etkin bir araç haline getirmiştir. Elektronik ticaret dünyadaki ekonomik sistemin serbestleşmesi ile birlikte son otuz yılda yaşanan ve bilgi iletişimini kolaylaştıran teknolojik gelişmelerin bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Bu teknolojik gelişmeler sayesinde küresel pazarlara açılmak daha kolay hale gelmiştir. Bu çalışmada KOBİ’lerin, e-ticaret ile birlikte artan rekabet gücü konusu incelenmiş ve teknolojiye hızlı bir şekilde adapte olan KOBİ’lerin hem rekabet gücünün arttığı hem de ticari hayattaki varlığının devam ettiği sonucuna ulaşılmıştır.