WEB TABANLI PROGRAMLAMA DİLLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE PERFORMANS ANALİZİ - BAĞÇACI, FERHAT (Fırat Üniveristesi, 2005)
WEB TABANLI PROGRAMLAMA DİLLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE PERFORMANS ANALİZİ Ferhat BAĞÇACI Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 112 Bu tez çalışmasında, web tabanlı programlama dilleri konusunda yapılan araştırmalar ve yöntemler incelenmiş ve incelemeler sonucunda genelde web tabanlı programlama için ASP, PHP, ve CGI dillerinin kullanıldığı görülmüştür. Ayrıca bu programlama dillerinin ortak özellikleri olan web tabanlı yazılımlara genel bakış, avantajları ve dezavantajları, çalışma prensipleri, kullanım alanları, bakım ve kurulum kolaylıkları vs. yönünden bir değerlendirilmesi verilmiştir. Bunun yanı sıra, ASP, PHP ve CGI web programlama dillerinin her biri ile ayrı ayrı hazırlanan 5 farklı uygulamanın sonuçları birbirleri ile karşılaştırılarak, hız açısından hangi programlama dilinin daha hızlı olduğu saptanmıştır. Anahtar Kelimeler: Web tasarımı, Web programlama, Performans analizi IX
The evaluation WEB based programming languages and performance analysis
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol