Kolorektal kanserin karaciğer metastazlarında cerrahi tedavi - Kırkıl, Cüneyt; Gültürk, Barış (My University, 2015)
Kolorektal kanserli hastaların yarısından fazlasında karaciğer metastazı gelişir. Kolorektal kanserlerin karaciğer metastazla rı, kolorektal kanserlihastalarda en sık ölüm nedenidir. Kolorektal karaciğer met astazlarının tedavisinde belirgin gelişmeler kaydedilse de tedavinin köşe taşı henüzcerrahidir. Teknik ilerlemeler ve sistemik tedavi seçeneklerindeki gelişmeler nedeni ile cerrahi tedavinin endikasyonları genişlemiş tir. Cerrah,onkolog ve radyologların birlikte çalıştığı multidisipliner ekipler sayesinde anrezektabl hastalar rezeksiyona uygun hale getirilebilir.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Onkoloji; Cerrahi