SlRRI GİRİDİ VE NAKDÜ'L KELAMl - Özarslan, Selim (Fırat University, 1998)
Yeni İlın-i Kelam dönemi kelamcılarından olan Sırrı Giridi ve kelama dair Nakdü'l Kelam 'fi Akaidi'l-İslam adlı eseri camiamız tara· findan pek bilinmemektedir ve üzerinde de hiç çalışılm,amıştır. İşte bu eksikliği gidermek ve Türk İslam tefekkürüne sunmak için bu mütevazı çalışmayı hazırladık Çalışmamız dört kısımdan oluşmaktadır. Birincisi Sırn Giridi'nin hayatı, ikincisi eserleri, üçüncüsü, Nakdü'l Kelam Fi Akaidi'l-İslam adlı eseri, dördüncüsü ise görüşleri ve kelann konulara yaklaşımını içermektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları