HAZAR GÖLÜ'NDE YAŞAYAN CAPOETA UMBLA (HECKEL, 1843)'NIN ÜREME BİYOLOJİSİ - ÖZTÜRK, SONGÜL (Fırat Üniveristesi, 1996)
Vüksek Lisans Tezi HAZAR GÖLÜ'NDE YAŞAYAN CAPOETA CÂPOETA UtWLA (HECKEL, 1843)" NIN ÜREME BİYOLOJİSİ Songül ÖZTÜRK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilîm Dalı 1996, Sayfa: 45 Bu çalışmada, Elazığ Hazar Gölü'nde yaşayan Cspoetö cspoets i/mMs (Heckel, 1843) bireylerinin eşeysel olgunluğa ulaşma yaşlan, üreme zamanlan ve yumurta verimliliği tespit edilmiştir. Eşeysel olgunluğa dişilerin III yaşında erkeklerin ise II yaşında eriştikleri saptanmış ve onlann üreme peryotlan haziran-temmuz olduğu bulunmuştur. Vücut ağırlığı ile ovaryum ağırlığı arasında r=0.55; vücut ağırlığı ile testis ağırlığı arasında r=0.90; vücut uzunluğu ile ovaryum ağırlığı arasında r=0.42; vücut uzunluğu ile testis ağrlığı arasında r=0.75 bulunmuştur. Yumurta sayısı ile vücut ağırlığı, vücut uzunluğu ve ovaryum ağırlığı arasındaki ilişki sırasıyla r=0.74, r=0.64 ve r=0.39 olarak saptanmış ve yumurta çapı 1-1.7mm olarak ölçülmüştür. ANAHTAR KELİMELER: Cöpoetâ cspaeta umbia, Üreme zamanı, Yumurta verimi. Eşeysel olgunluk yaşı.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products