KEBAN BARAJ GÖLÜ'NÜN OVA KISMINDA FİTO VE ZOOPLANKTONUN HORİZONTAL VE VERTİKAL DAĞILIMI - AKBAY, NİHAT (Fırat Üniveristesi, 1993)
Bu araştırmada Keban Baraj Gölü Ova Kısmının (Uluova) frtoplankton ve zooplankton topluluk larının horizontal ve vertikal dağılımları incelenmiştir. Fitoplankton Bacillariophyta, Chtorophyta, Chrysophyta, Cyanophyta ve Dinophyta'dan ibaret olmuştur. Chlorophyta frtoplank ton içincfe en fazla türle temsil edilirken, onu Bacillariophyta ve Cyanophyta izlemiştir. Fitoplankton- da yalnızca çok az takson birey sayılan bakımından önemli olmuştur. Fitopianktonun yüzeyden derine doğru dağılımımla tür ve türtere ait birey sayıları çok az değişmiştir. Zooplankton içinde Rhizopoda, Cilata, Cladocera, Copepoda ve Rotatoria üyeleri yer almıştır. Rotatoria hem tür hem de türlere ait birey sayılan bakımından zooplanktonun en önemli grubunu teşkil etmiştir. Zooplank ton yoğunluğu bazen yüzey ve bazen de dp sularda daha yüksek olmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Fitoplankton, Zooplankton, Horizontal Dağılım, Vertikal Dağılım

In thfe study, horizontal and vertical distribution of phytoplankton and zooplankton in Uhiova re gion of Keban Dam Lake were investigated. Phytoplankton was composed of Bacfllariophyta, Ch- torophyta, Chrysophyla, Cyanophyta and Dinophyta. Of all, Chtorophyta was the richest in speci es composffion which was followed by Bacfllariophyta and Cyanophyta respectively. Despite high species numbers, only a few alga! taxa in phytoplankton were found to be conspicuous with respect to number of individuals. Distribution of phytoplankton from surface to higher depths was varied slightly in terms of species number and number of individuals. Zooplankton was constituted by Rhizopoda, CHiata, Cladocera, Copepoda and Rotator». Rotatoria was the most important concerning species numbers and number of individuals. Population density of zooptenkters was found to vary with respect to depth. KEY WORDS : Phytoptenkton, Zooplankton, Horizontal Distribution, Vertical Distribution.
Horizontal and vertical distribution of phytoplankton and zooplankton in üluova region of Keban dam lake
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology