İNCE KENARLI DİKDÖRTGEN SAVAKLARIN PENETRASYON DERİNLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI - Ünsal, Mehmet (Fırat University, 2007)
Havalandırma işleminde hava kabarcıkları ile su arasındaki temas yüzeyinin ve temas süresinin artması önemlidir. Hava kabarcıklarının temas süresinin artması kabarcıkların penetrasyon derinlikleriyle orantılıdır. Bu çalışmada, ince kenarlı dikdörtgen savakların farklı kret genişliği, savak debisi ve düşü yüksekliği değer-leri için penetrasyon derinlikleri ölçülmüştür. İnce kenarlı dikdörtgen savaklarda düşü yüksekliği, kret geniş-liği ve debinin penetrasyon derinliği üzerinde önemli bir etkisi vardır.