EKONOMİK DEĞER OLARAK BİLGİNİN MUHASEBE, İŞLETMELER VE GENEL EKONOMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - Çukacı, Yusuf Cahit (Fırat University, 2005)
Bu çalışmada, insanlık tarihinin ekonomik yaşamında meydana gelen bazı değişimlere değinilerek, bilginin önemi vurgulanmaya çalışılmıştır. Ayrıca bilginin muhasebe, işletmeler ve genel ekonomi açısından önemi ortaya konularak bilginin tanımı, bilgi çeşitleri, bilginin üretilmesi ve bilginin aktarımı yolları ortaya konula-rak muhasebe açısından bilginin ne anlama geldiği ortaya konulmaya çalışılmıştır.