Uzunçayır Baraj Gölü (Tunceli-Tükiye) Zooplanktonu - Saler, Serap; Haykır, Hilal; Baysal, Nesrin (My University, 2014)
Uzunçayır Baraj Gölü (Tunceli-Tükiye) Zooplanktonu Bu araştırmada Uzunçayır Baraj Gölü zooplankton dağılımı Mart 2010-Şubat 2011 tarihleri arasında tespit edilmiştir. Zooplankton örnekleri gölden her ay düzenli olarak alınmıştır. pH, çözünmüş oksijen ve su sıcaklık değerleri portatif aletler kullanılarak arazide kaydedilmiştir. Baraj gölünde 23 zooplankton türü kaydedilmiştir. Bunlardan 15 türün Rotifera, 6 türün Cladocera ve 2 türün Copepoda ya ait oldukları tespit edilmiştir. Rotifera tür zenginliği ve bireylerin sayısı bakımından en dikkat çekici grup olmuştur. Özellikle ilkbahar aylarında zooplankton yüksek birey ve tür sayıları ile kaydedilmiştir. Tür çeşitliliğinin en yüksek Mayıs ayında (12 tür) olduğu belirlenmiştir. Bu çalışma Uzunçayır Baraj Gölü zooplanktonu üzerinde yapılan ilk araştırma olması bakımından önemlidir
Keywords: Biyoloji; Limnoloji; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Zooloji