FARKLI TİP KURUTUCULAR KULLANILARAK KUŞBURNUNUN KURUTULMASI - BİÇER, AYŞE (Fırat Üniveristesi, 2009)
Bu çalışmada, kuşburnu meyvesinin kurutulması sırasında, bazı parametrelerin kurutma kinetiğine olan etkisi araştırılmıştır. Kurutma deneyleri laboratuar şartlarında düz ve dönel akış ortamında olmak üzere iki tip konvektif kurutucu kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Deneylerde kurutma havası sıcaklıkları 50oC, 60oC ve 70oC olarak hava hızları ise 0.5, 1.0 ve 1.5 m/s olarak seçilmiştir.

In the present work, the effects of some parametric values on the drying process of rosehip is investigated. Drying is done in the laboratory by using two different kinds of convective dryers, one has uniform flow while the other has swirling flow. The drying air temperature is varied as 50, 60 and 70 oC and the air velocity is 0.5, 1 and 1.5 m/s.
Drying of roseship by using different types of dryers
Keywords: Kimya Mühendisliği