Çeşitli eğimlerdeki yüzeylere gelen güneş ışınımı şiddetinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki bazı iller için analizi - Özel, Meral; Kahraman, Gökhan; Pıhtılı, Kazım (My University, 2006)
Bu çalışmada, dört farklı eğim açısı dikkate alınarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı iller için eğimli yüzeylere gelen güneş ışınımı şiddeti sayısal olarak araştırılmıştır. Hesaplamalar sırasında kullanılan yatay yüzeye gelen aylık ortalama günlük tüm güneş ışınımı şiddetleri, meteorolojiden alınmıştır. Eğik yüzeye gelen aylık ortalama günlük tüm güneş ışınımı şiddeti, gerekli bağıntılar yardımı ile Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Erzurum ve Van illeri için hesaplanmış ve sonuçlar grafikler halinde gösterilmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Meteoroloji ve Atmosferik Bilimler