Bel Ağrısında Tamamlayıcı ve Alternatif Tedavi - Genç, Ezgi; Pirinçci, Edibe (My University, 2018)
Bel ağrısının tedavisinde de fizik tedavi, ilaç tedavisi ya da cerrahi girişim gibi çeşitli yöntemlere başvurulmakta, fakat bu yöntemlerle her zaman etkin bir tedavi sağlanamamaktadır. Tamamlayıcı ve alternatif tedavi; bel ağrısı tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Bel ağrılarında hidroterapi (balneoterapi), yoga, ozon, masaj, aromaterapi, meditasyon, proloterapi, osteopati, kayropraktik, akupunktur, bardak çekme, homeopati, refleksoloji gibi tamamlayıcı ve alternatif tedavi yöntemleri uygulanmakta ve bel ağrısına sahip kişiler bu tedavilerden olumlu sonuç alabilmektedirler. Günümüzde bel ağrılarında tamamlayıcı ve alternatif tedavi yaygınlaşmakta ve bu da uygulanma oranını arttırmaktadır.
Keywords: Tamamlayıcı ve Entegre Tıp; Genel ve Dahili Tıp; Romatoloji