BİLGİSAYAR ORTAMINDA NESNE BİRLEŞTİRME - ÇINAR, AHMET (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi BÎLGÎSAYAR ORTAMINDA NESNE BİRLEŞTİRME Ahmet ÇINAR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik - Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa 59 Bilgisayarlı grafikte nesne modelleme, iki ve üç boyutlu uzayda resmi sıvama (texture mapping), doldurma (filleting), nesne birleştirme (blending), kenar yuvarlaklaştırma (rounding), bağlama (bending) gibi işlemler üzerinde çalışılmaktadır. Bu işlemlerden nesne birleştirme son zamanlarda üzerinde en çok çalışılan konulardan biridir. Nesne birleştirme, herhangi bir yöntemle oluşturulan nesnelerin belli kurallara göre birleştirilmesi işlemidir. Bu çalışmada, şu ana kadar yapılmış nesne birleştirme yöntemleri incelenmiş ve nesne birleştirme için iki yöntem geliştirilmiştir. Hazırlanan bilgisayar programı ile geliştirmiş olduğumuz yöntemlerinde kullanıldığı çeşitli nesne birleştirme işlemleri gerçekleştirilmiş ve bazı örnekler sunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Blending, denge yüzey, sonlu farklar yöntemi u V
Blendingon the computer environment
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering