KEBAN BARAJ GÖLÜNDE YAŞAYAN AYNALI SAZAN (CYPRİNUS CARPİO L. 1758')DA KEMİKSİ YAPILARDAN KARŞILAŞTIRILMALI YAŞ TAYİNİ - ŞEN, DERYA (Fırat Üniveristesi, 2004)
YÜKSEK LİSANS TEZİ KEBAN BARAJ GÖLÜ'NDE YAŞAYAN AYNALI SAZAN (CYPRİNUS CARPIO L., 1758)'DA KEMİKSİ YAPILARDAN KARŞILAŞTIRMALI YAŞ TAYİNİ Derya ŞEN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2004, Sayfa : 43 Bu çalışmada Keban Baraj Gölü'nde yaşayan aynalı sazan (Cyprinus carpio L., 1758) populasyonuna ait 150 adet balık örneği Şubat 2003 - Mart 2004 tarihleri arasında yakalanmıştır. Balık örneklerinin kemiksi yapılan çıkartılıp, temizlenmiş ve etiketlendikten sonra, binoküler mikroskop altında incelenmiştir. Karşılaştırmalı yaş tayini 13 kemiksi yapıda yapılmış olup, sonuçlar % N olarak tablo ve şekillerle ifade edilmiştir. Karşılaştırılan kemiksi yapılarda en az uyum % 20,00 ile anal yüzgeç ışını-operkulum yaşı; en fazla uyum ise % 86,68 ile pul -omur yaşları arasında tespit edilmiştir. Karşılaştırılan kemiksi yapılarda en fazla yaş farkı 6 olarak bulunmuştur. En net yaş halkaları omurlarda gözlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Keban Baraj Gölü, Aynalı Sazan, Cyprinus carpio, Karşılaştırmalı Yaş Tayini. VI
Compared age determination on bony structures of mirror carp (Cyprinus carpio L. 1758) inhabiting Keban dam lake
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology