KEBAN BARAJ GÖLÜ AĞIN BÖLGESİ'NDE KEREVİT AVCILIĞI - KILIÇ, ALİ (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ AĞIN BÖLGESİNDE KEREVİT AVCILIĞI Ali KILIÇ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı 1998, Sayfa : 60 Bu çalışmada, Keban Baraj Gölünün Ağın Bölgesinde (4700 hektar) kerevit avcılığında kullanılan kerevit pinterleri araştırılmıştır. Araştırma 1997 yılının Ocak- Aralık ayları arasında yürütülmüş ve toplam 406 kerevit pinteri incelenmiştir. İncelemelerden elde edilen verilerden kerevit pinterlerinin ağ göze genişliğinin 14-25 mm arasında olduğu ayrıca pinterlerin tek girişli ve tek germeli olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Ağın Bölgesinde bir avlanma sezonunda kerevit pinterleri ile 1 1.7 ton kerevitin avlandığı belirlenmiştir (2.5 kg/hektar/yıl). ANAHTAR KELİMELER: Keban Baraj Gölü, Ağın, Avcılık, Pinter ağı, Kerevit.
The Catching of crayfish in Ağın part of Keban Dam Lake
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products