GALİLEAN UZAYINDA EĞRİLERİN GEOMETRİK ÖZELLİKLERİ - TANAYDIN, SEDA NUR (Fırat Üniveristesi, 2022)
Bu çalışmada 4 boyutlu Galilean uzayında eğrilerin teğet, normal, birinci binormal ve ikinci binormal vektör alanlarının alt uzaylarında yatıp yatmadığı araştırılmıştır. Ayrıca Galilean (k,m)-tip slant helisler için karakterizasyonlar verilmiştir.

In this study, it is investigated whether curves lie in subspaces of tangent, normal, first binormal and second binormal vector fields in 4-dimensional Galilean space. Also, characterizations for Galilean (k,m)-type slant helices are given.
Geometric properties of curves in Galilean space
Keywords: Matematik