SCENEDESMUS ACOTUS (MEYEN) CHODAT'IN GELİŞMESİ ÜZERİNDE BAZI PESTİSİTLERİN (TRİFLURALİN VE PARAQUAT) ETKİLERİNİN İNCELENMESİ - MERT, NURDOĞAN (Fırat Üniveristesi, 2004)
YÜKSEK LİSANS TEZİ SCENEDESMUSACUTUS (MEYEN) CHODAT' İN GELİŞMESİ ÜZERİNDE BAZI PESTİSİTLERİN (TRİFLURALİN VE PARAQUAT) ETKİLERİNİN İNCELENMESİ Nurdoğan MERT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2004, Sayfa: 22 Bu çalışmada, trifluralin ve paraquat'in Scenedesmus acutus 'wı gelişmesi üzerindeki etkileri incelenmiştir. Herbisit konsantrasyonundaki artışa paralel olarak Scenedesmus acutus 'un gelişmesinin azaldığı gözlendi. Scenedesmus acutus 'un gelişmesi üzerinde paraquat'in trifluralinden daha toksik bir etkiye sahip olduğu görüldü. Trifluralin uygulamasında sıvı besi ortamındaki Scenedesmus acutus 'un hücrelerin sayılarının azalmasının yanında şeklinin de bozulduğu tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Paraquat, Trifluralin, Scenedesmus acutus III

SUMMARY MASTER THESIS EFFECTS OF SOME PESTICIDES (TRIFLURALIN, PARAQUAT) ON GROWTH OF SCENEDESMUSACUTUS (MEYEN) CHODAT Nurdoğan MERT Firat University Graduate School of Natural and Applied Science Deparment of Biology 2004, Page:22 In this study, the effects of pesticides ( trifluralin and paraquat ) on growth of Scenedesmus acutus was examined. It was observed Scenedesmus acutus decreased with the increasing pesticide concentration. It was found that the effect of paraquat have more toxic effect than trifluralin on the growth of Scenedesmus acutus. In liquid medium while trifluralin decreased the number of Scenedesmus acutus cell and it was also caused deformation of Scenedesmus acutus cell. Keywords: Paraquat, Trifluralin, Scenedesmus acutus IV
Effect of some pestidices (triflularlin, paraqat) on growth of Scenedesmus acutus (meyen) chodat
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology