MUSTAFA RUHİ ŞİRİN'İN ŞİİRLERİNİN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ BAĞLAMINDA TEMA VE İLETİLER AÇISINDAN İNCELENMESİ - SERT, MEHMET MİRAÇ (Fırat Üniveristesi, 2014)
Türk toplumunun dünya görüşünü ortaya koymada Türkçe'nin büyük önemi vardır. Bu noktada Türkçe öğretimi ifade kabiliyetini geliştirmek, yaşamın inceliklerini görmek ve sağlam temellere dayanan kültür hazinemizi öğrenmek açısından son derece hayatidir. İlköğretim seviyesinden itibaren başlanan Türkçe öğretimi sağlam bir dil yapısı oluşturmak adına ilk profesyonel temeli teşkil eder. Türkçe dersi, bilgi vermekten çok beceri kazandırmaya, teoriden çok uygulamaya dayalı olmak zorundadır. Bunu gerçekleştirmek için de nitelikli Çocuk edebiyatı ürünlerine ihtiyaç vardır. Bu çalışma, günümüz Çocuk edebiyatı sanatçılarından Mustafa Ruhi Şirin'e ait sekiz adet şiir kitabında yer alan şiirlerin ortaokul 6,7,8. sınıflar Türkçe Dersi Öğretim Programı gözetilerek Türkçe öğretimi bağlamında tema ve iletiler açısından incelenmesinden oluşmaktadır. Anahtar Kelimeler: Mustafa Ruhi Şirin, Türkçe Öğretimi, Şiir, Tema, İleti, İnceleme

Turkish language has a great role in revealing the world view of Turkish society. At this point, teaching Turkish language is vital in terms of the ability of expression, seeing the subtleties in life and learning about our cultural treasure based on solid foundations. Beginning from Primary and Secondary Schools, Turkish language teaching constitutes the first professional base to form a solid language structure. Turkish language courses should be based on gaining skills and practices more than simply providing information and theories. To achieve this, significant works of Children's literature are required. This study consist of examining the poems in the eight poetry books of Mustafa Ruhi Şirin ,who is one of the contemporary Children's literature artists, based on 5th,6th,7th and 8th grades Turkish Language teaching programme in terms of theme and messages considering Turkish Language teaching. Key Words: Mustafa Ruhi Şirin, Turkish Language Teaching, Poem, Theme, Message, Review
The revi?ew of Mustafa Ruhi? Şi?ri?n's poems i?n terms of theme and messages i?n the fi?eld of Turki?sh language teachi?ng
Keywords: Eğitim ve Öğretim