3-bağlı ve 6-bağlı düzenli bir maddenin elektronik durum yoğunluğunun hesaplanması - Tatar, Cengiz; Yıldız, Abdulkadir (My University, 2003)
Bu çalışmada, teorik bir metod kullanılarak iki farklı bağdan (3 ve 6) oluşan iki boyutta düzenli bir örgünün elektronik durum yoğunluğu yaklaşık olarak hesaplandı. Bu hesaplamada, düzenli örgünün 3-katlı ve 6-katlı örgülerin konsantrasyon değerlerine göre, durum yoğunluğundaki değişimin nasıl olduğu sayısal değerlerle araştırıldı. İki boyutlu düzenli örgüyü oluşturan farklı iki birim hücrenin konsantrasyon değerlerine bağlı olarak durum yoğunluğu şeklinin düzensiz bir yapının aksine düzenli bir örgünün vereceği bir davranış sergilediği gözlendi.
Keywords: Fizik; Katı Hal; Termodinamik; Fizikokimya